Het begint alweer een jaarlijkse traditie te worden om met Arnhemia, grote schitzels te gaan eten in Elten (Duitsland). Dit jaar was het voor de 4de keer en ik mocht de 5 wandelaars begeleiden.

Omdat ik dit jaar voor het eerst meedoe met de Nijmegens 4daagse, was dat een goede training mij. Ik was een uur van te voren al aanwezig om het eerste deel van de route te verkennen en om extra kilometers te maken.

Mijn keus was dit jaar gevallen op een deel van het Pieterpad dat van recreatieplas Stroombroek via Hoog Elten naar Spijk loopt. Lekker gemakkelijk omdat je bij het lopen van het Pieterman de wit-rode markering kunt volgen. Rob Berendsen bleek daarbij erg bedreven in het vinden van die markeringen.

We liepen eerst vanuit het restaurant in Elten naar Hoog Elten om de route daar omgekeerd op te pakken. We kwamen daarbij langs de openbare grillplek en het blote voeten pad om bij de 1ste Pieterpadmarkering uit te komen. Het Pieterpad vervolgden we daarna noordwaarts richting Stokkum. We liepen tot aan de snelweg (A12) en daarna weer terug, met een lusje door het bos, richting het restaurant. Ik denk dat we totaal ongeveer 6 km gelopen hebben.

En daarna was het tijd voor de schnitzel XXXL. En ook dit jaar was het weer erg lekker maar veel te veel. Ik had daarbij het gevoel dat ik de grootste schnitzel had gekregen.

Het was een erg leuke middag en daar wil ik iedereen en vooral Johan Frouws voor bedanken.