Enkele dagen wandelen met een gezellige groep en bij terugkeer heb je voor je gevoel een week lang vakantie achter de rug. Het jaarlijkse wandelweekend van een groep wandelaars van Arnhemia van 9 tot 12 mei aan de rand van de Belgische Ardennen was wederom zeer geslaagd. De oefenwandeltocht van 18 km in het paasweekend was een goede voorbereiding. In twee-en-een-halve dag wandelden de deelnemers bijna 60 km en vermaakten zij zich prima op weg, in de vakantiewoning en op het bijhorende terras.

Het concept is elk jaar hetzelfde: Met boodschappen uit Arnhem en enkele voorbereide maaltijden, dit keer door Theo en Johan, eten we twee dagen warm in de vakantiewoning en gaan we de derde avond uit eten. Niet voor het eerst, bleek ook dit jaar dat er voldoende eten was voor drie maaltijden. Onderweg koffie drinken op een terras behoort elk jaar tot de ingrediënten, maar bleek ook dit jaar in het laagseizoen een uitdaging.

Het huisje dat organisator en wandelaar Johan voorstelde had maar liefst negen slaapplekken. Daardoor konden Sheila en Stephanie hun debuut maken. De overige deelnemers waren Ben, Gerrie, Jan, Johan, Jonathan, Roelf en Theo.

Voor vertrek besprak Johan de door hem uitgezette wandelingen met Jan, die de route op een kaart volgt tijdens de wandeling. Als de techniek bij Johan zou uitvallen, weet Jan op zijn kaart waar we zijn. Op vrijdag, de eerste wandeldag gingen we op weg naar Maredsous, bekend van een 150 jaar oude abdij en kerk. Wij hebben daar koffie gedronken. De echte sfeer van dit complex kwam voor de één het best tot zijn recht tijdens een powernap en voor de ander met een abdijbiertje.

We hebben dit keer minder sluipdoor kruipdoor gewandeld dan andere jaren. Het terrein leende zich er minder voor, doordat we meer op het platteland en minder in bossen hebben gewandeld. De mooie tochten leidden door uitgestorven dorpjes en langs akkers met pas gepote aardappelen, diverse granen, net opkomende rijen mais en vele weilanden met koppels vleeskoeien met veelal dikke billen. Oude vervallen gebouwen en prachtig gerestaureerde gebouwen even verderop in een heuvelachtig landschap maakten de perfecte omgeving voor het juiste vakantiegevoel. Het geheel werd muzikaal ondersteund door veldleeuweriken, veel mussen onderweg en bij de vakantiewoning enkele hanen en kippen. Het weekend was veel te snel voorbij en ik hoorde een deelnemer vragen in welke auto ze had gezeten op de heenweg. Ik hoop dat ze de volgende dag op haar werk haar wachtwoord nog wist.

Bekijk alle foto's in het foto-album.