Dinsdag 25 juni sprak ik bij de parkeerplaats Waterberg met Hanneke over de vorige edities. Deze avond was al weer de vierde keer, na de picknick bij Sonsbeekpark, bezoekerscentrum Veluwezoom Rheden en bij Ben Paus thuis met zijn verjaardag. Met recht een traditie, hoewel dat woord mij een veel mooier gevoel geeft dan van Dale omschrijft: “oude gewoonte van een (grote) groep mensen”.

De traditie heeft zelfs al een eigen naam: de AHD, Arnhemia Hapjes en Drankjes avond, niet te verwarren met ADHD of AAP (Arnhemia Arnhemse Parkenloop). Nu hoeven de meeste hardlopers zich niet druk te maken over calorieën en krijgen ze vaak bij familie en vrienden te horen “jij kan dat best nog wel hebben, toe anders blijven we er mee zitten”.

Als je een groep hardlopers bij elkaar zet kunnen heel wat wraps, tapas, koude soepjes, broodjes met salades en meer lekkers ‘verwerkt’ worden. Zoveel zelfs dat Hanneke en Johan een heel weekeind vol in de weer zijn om alles in gereedheid te brengen.

Naast de hardlopers - deze avond wandelaars vanwege de temperatuur – was het ook leuk de geblesseerden, zieke of zwangere leden weer eens te spreken. Hoewel de hitte daar niet erg toe uitnodigde werd er ook gefrisbeed. Meer passend bij de temperatuur waren de waterpistolen en de natte harige ballen van Ronald; vooral die laatste waren een groot succes.

Johan en Hanneke: hartelijk dank voor het organiseren van de leuke avond.

Jij kan ook meeschrijven, stuur ons je verslag! Wil je ook een verslag of ander artikel op de website en nieuwsbrief plaatsen? Dit kan je ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen!