De Arnhemia Warnsborncross, de mooiste najaarscross van Arnhem;
al jaren een begrip voor hardlopers uit Arnhem en omstreken!

Deze cross gaat traditioneel over de onverharde paden, langs beekjes en vijvers van het mooie landgoed ‘Warnsborn’ ten noorden van Arnhem. Er wordt gelopen in 1, 2 of 3 rondes van 5,5 km en het terrein kent uitdagende hoogteverschillen.

In 2023 houden we deze loop voor het eerst als najaarseditie. Dat moet je meemaken!

 

Inschrijven Warnsborncross 2023

 

 

Datum en startlocatie

 • zondag 5 november 2023
 • Tennisvereniging Schaarsbergen, Kemperbergerweg 671a, 6816 RT te Arnhem
 • Inschrijven vanaf 9:30 tot uiterlijk 10:45 uur

Starttijden en afstanden

 • 10.30 uur: Jeugdloop (t/m 12 jaar), 1200 meter
 • 11.00 uur: Alle afstanden, 5½ km, 11 km en 16½ km (resp. 1, 2 en 3 rondes)

Kosten

 • Alle afstanden, inschrijfgeld te voldoen bij registratie op de wedstrijddag:
  • Jeugdloop: € 3,00
  • Afstanden 5½ km, 11 km of 16½ km
   • € 8,00 euro bij voorinschrijving
   • € 9,00 euro bij inschrijving op de wedstrijddag
    
   

 

De Warnsborncross wordt gesponsord door:

 

 

 

 

De foto's kun je vinden in ons Google Photos album

Top 3 uitslagen per afstand

 • Er was in 2022 geen 1200 m jeugdloop.
  Heren 5,5 km    
1 Youri Pessy Nijmegen 0:18:26
2 Jeffrey Vulink Utrecht 0:20:42
3 Finn Brands Westervoort 0:24:56
       
  Dames 5,5 km    
1 Karin Gorter De Bilt 0:22:52
2 Roeline Slot Arnhem 0:27:18
3 Stefanie Etzel Arnhem 0:27:36
       
       
  Heren 11 km    
1 Maurits Kruithof   0:46:19
2 Stefan Reijnders Huissen 0:49:44
3 Marcel van den Berg Arnhem 0:50:05
       
  Dames 11 km    
1 Saskia Moser   0:55:43
2 Susan Bonekamp Arnhem 0:59:36
3 Hanny Breel Rijen 1:00:33
       
       
  Heren 16.5 km    
1 Milan Verheugen Arnhem 1:07:35
2 Edwin Van de Ven Arnhem 1:08:35
3 Marco van Nek Arnhem 1:09:44
       
  Dames 16.5 km    
1 Ieneke Voets Elst 1:18:21
2 Remke van doorn Arnhem 1:24:29
3 Eliska de Winter Velp 1:25:24

 

vragen en opmerkingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daar was die dan de 26e Warnsborncross, officieus zoals dat heet,  want dit keer alleen voor leden toegankelijk en waar het kon “corona proof”.

Negentwintig leden hebben de cross afgelegd waaronder een aantal meer dan één keer. Chapeau! Zondag 11 april was een klapper en het was fijn zoveel entoesjatelingen (altijd een moeilijk woord) bij elkaar te zien, blijkt eens temeer dat we het gezamenlijk lopen bij Arnhemia enorm missen.

En nu de balans na vier weken Warnsborn.

Zoals het een voorzitter betaamt liep Joost de snelste tijd over de 5.5km. Onze voorzitter -of zo u wilt vanaf nu onze voorloper- deed er 23 minuten en 42 seconden over.

Ook niet onvermeld de tijd van Maurice, de voorloper van onze huidige voorzitter, hij liep een knappe tweede tijd, 25 minuten rond.

De snelste dame op de 5.5 was Eugenie, ze was al de eerste die de uitdaging aangegaan is maar heeft ook een tijd neergezet die daarna  niet meer verbeterd is, 33,23. Top! Joke zette een keurige tweede tijd neer, 33,50.

Zoals beloofd, er waren heuse prijzen te verdienen en deze gaan dan ook naar Joost en Eugenie, gefeliciteerd!

Nu zijn er ook lopers die naar wij weten zich mogelijk hadden kunnen meten met de snelste lopers  maar zich waarschijnlijk niet bewust zijn van hun eigen talent. De Warnsborncommissie heeft ook begrepen dat deze lopers, Wouter en Ellen,  zolang mogelijk wilden genieten van het prachtige parcours, geef ze eens ongelijk. De prestatie is er niet minder om. Die waardering voor het parcours moet beloond worden meent de Commissie en daarom krijgen Ellen en Wouter beiden een prijs.

Dan was er ook nog de mogelijkheid om de 11 km te lopen. Volgens de statuten en reglementen wordt een tijd over deze afstand slechts opgenomen als deze 11 km zonder onderbreking wordt afgelegd. Menig loper heeft 11 km gelopen maar was halverwege zo moe dat hij of zij is gaan uitrusten.

Slechts drie deelnemers hebben het wel aangedurfd meteen door te lopen. Dat moet beloond worden meent de Commissie. Hans Teunissen, Jellie van der Meer en Sanne Klein zullen allen, naast diep respect, een prijs ontvangen!

Dan zijn er onder alle deelnemers nog prijzen verloot. De penningmeester heeft zelf meegelopen en was zo onder de indruk van het parcours  (waar hij normaliter alleen komt om anderen de weg te wijzen)  dat hij een bijdrage wilde leveren aan de loterij.  Met als gevolg, u leest het goed...... zeven prijzen!

De prijzen zijn zonder toezicht van een notaris verloot. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De winnaars zijn: Maurice Lem, Marcel Houberg, Ad van Oirschot, Marc Spierenburg, Theo Lemmens, Rob Berendsen en Gerrie Overkamp

Alle prijswinnaars zullen persoonlijk benaderd worden.

Rest ons nog een ieder te bedanken voor de deelname, wij vonden het een feestje al hopen we dat volgend jaar geen enkel lid van Arnhemia meeloopt!

De complete lijst met uitslagen is ook beschikbaar.

De Warnsborncommissie

 

In 2020 was de 25e Warnsborncross zo ongeveer de laatste hardloopwedstrijd die nog door kon gaan voordat we met z'n allen in lockdown gingen. 

We hadden natuurlijk gehoopt dat we corona inmiddels achter ons hadden kunnen laten maar de realiteit is anders. In 2021 dus helaas geen Warnsborncross!

 

 

 

Mocht je de mooie route van de Warnsborncross (5,5 km, één rondje) zelf eens willen lopen of wandelen? Een overzicht van de route is hier te vinden, deze is ook als een GPX-bestand te downloaden zodat je deze kan inladen in een GPS-apparaat. Heb je liever een gewone routebeschrijving? Die kun je hier downloaden

Veel plezier en tot in 2022! 

Loopgroep Arnhemia Warnsborncross commissie

>> De foto's van de WBC2020 zijn beschikbaar in ons fotoalbum <<

 

Zondag 8 maart is de Warnsborncross voor de 25e keer gelopen. De dag begon mooi, het was droog en het parcours lag er goed bij. Alle randvoorwaarden aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken.

De jeugd startte om half 11, gespannen kopjes aan de start en als een haas weg op de eerste meters. Mooi te zien dat deze jongens en meisjes het leuk vinden om hard te lopen, gestimuleerd door hun ouders die ook soms zelf een rondje meelopen. Lopen als een haas werd na afloop beloond met een chocolade paashaas voor iedere deelnemer.

De seniorenloop begon om 11 uur en was in meerdere opzichten bijzonder. De jubileumeditie was tevens een jubileum voor Ron Blom. Hij liep voor de 25e keer mee. Een bijzondere prestatie en voor ons een waardering voor onze loop. We hebben Ron daarvoor in het zonnetje gezet.

 

 

Bijzonder was ook de aankondiging vooraf dat er een aanval op het parcoursrecord van de 5,5 km werd gedaan. Youri Pessy, een pupil van trainer en loper Bram Som, wilde het parcoursrecord dat Bram Som in 2018 liep (18min 48sec) uit de boeken lopen. En dat is gelukt! Uiteindelijk bleef Youri Bram zelfs 10 seconden voor en eindigde hij in 18min 20sec.

Maar niet minder bijzonder was het doorzettingsvermogen van alle lopers om het uitdagende parcours te volbrengen in één, twee or drie rondes van 5,5 km. Ook speciaal dit jaar was dat de Warnsborncross dit keer werd gesponsord door PK Runningshop in Dodewaard. Zij stelden de prijzen voor de winnaars beschikbaar.

Tot slot is het fantastisch en bijzonder dat we veel waardering krijgen over het parcours en de goede organisatie. Dat stimuleert ons weer om er ook volgend jaar weer een mooie loop van te maken.

Dank aan alle lopers maar ook aan de vele vrijwilligers van onze Loopgroep en de vrijwilligers van Tennisvereniging Schaarsbergen die geholpen hebben om van deze jubileumeditie een succes te maken. 

Subcategorieën