Deelnemers ten noorden van Arnhem:
Houd rekening met de afsluiting van de A50 en mogelijk extra reistijd naar de wedstrijdlocatie.

De Arnhemia Warnsborncross, al jaren een begrip voor hardlopers uit Arnhem en omstreken!

Na een jaar afwezigheid vanwege Covid-19 is Loopgroep Arnhemia in 2022 weer terug met de Warnsborncross. Deze cross gaat traditioneel over de onverharde paden, langs beekjes en vijvers van het mooie landgoed ‘Warnsborn’ ten noorden van Arnhem. Er wordt gelopen in 1 tot 3 rondes van 5,5 km en het terrein kent uitdagende hoogteverschillen.

Datum en startlocatie

 • zondag 13 maart 2022
 • Tennisvereniging Schaarsbergen, Kemperbergerweg 671a, 6816 RT te Arnhem
 • Inschrijven vanaf 9:30 tot uiterlijk 10:45 uur

Starttijden en afstanden

 • 11.00 uur: Alle afstanden, 5½ km, 11 km en 16½ km (resp. 1, 2 en 3 rondes)
  Dit jaar is er, vanwege de diverse coronarestricties, geen jeugdloop

Kosten

 • Alle afstanden, inschrijfgeld gepast en contant te voldoen bij registratie op de wedstrijddag:
  • € 7,00 euro bij voorinschrijving
  • € 8,00 euro bij inschrijving op de wedstrijddag
Schrijf je snel in voor deze 26e editie!
Voorinschrijving -tegen een gereduceerd tarief-  sluit op zaterdag 12 maart om 20:00 uur

VOORINSCHRIJVING IS GESLOTEN

 
 

Voorinschrijven Warnsborncross

De Warnsborncross wordt gesponsord door:

 

Loopgroep Arnhemia organiseert zondag 13 maart 2022 de 26e Warnsborncross


De jubileumeditie van maart 2020 lijkt al weer ver weg, het was een van de laatste lopen die nog georganiseerd kon worden voordat we met corona geconfronteerd werden en Nederland op slot ging. Nu ligt er het goede nieuws van 25 januari - “we mogen weer” - en dat betekent dat, als alles goed gaat, er op landgoed Warnsborn weer een cross georganiseerd kan worden.

Als loopgroep Arnhemia hebben we er zin in, al betekent de huidige coronacrisis wel dat er een kortere voorbereiding was dan in andere jaren. Dat heeft ons dan ook doen besluiten om eenmalig de jeugdloop te laten vervallen. Zo kunnen we alle aandacht richten op de afstanden van 5,5, 11 en 16,5 kilometer die als vanouds op het programma staan. We kunnen niet wachten om het parcours uit te zetten en de deelnemers te verwelkomen.
Het parcours is niet aangepast en we lopen nog steeds op onverharde paden, door het bos en langs vennen en heide. De heuvels zijn ook niet uit het parcours gehaald, het blijft dus een sportieve uitdaging maar wel een heel mooie!

Wat wel veranderd is, is dat we ons aan de coronamaatregelen moeten en willen houden. Bij de stand van zaken zoals die op 25 januari bekend was betekent dit een coronatoegangsbewijs en een id-bewijs. De anderhalve meter afstand houden in het inschrijfbureau is inmiddels vanzelfsprekend.
Mochten de coronamaatregelen voor de cross nog aangepast worden dan houden we daar uiteraard rekening mee.

Inschrijven kan vanaf 09.30 tot 10.45 in de kantine van de tennisvereniging Schaarsbergen aan de Kemperbergerweg 671a te Arnhem. Online voorinschrijven is mogelijk tot zaterdag 12 maart, 20:00 uur.
Inschrijfgeld voor alle afstanden is € 8,00 en bij voorinschrijven € 7,00, te voldoen bij het afhalen van het startbewijs.

Wil je alles weten over deze loop? Nadere info is te vinden op www.loopgroep-arnhemia.nl/warnsborncross www.loopgroep-arnhemia.nl/warnsborncross

Daar was die dan de 26e Warnsborncross, officieus zoals dat heet,  want dit keer alleen voor leden toegankelijk en waar het kon “corona proof”.

Negentwintig leden hebben de cross afgelegd waaronder een aantal meer dan één keer. Chapeau! Zondag 11 april was een klapper en het was fijn zoveel entoesjatelingen (altijd een moeilijk woord) bij elkaar te zien, blijkt eens temeer dat we het gezamenlijk lopen bij Arnhemia enorm missen.

En nu de balans na vier weken Warnsborn.

Zoals het een voorzitter betaamt liep Joost de snelste tijd over de 5.5km. Onze voorzitter -of zo u wilt vanaf nu onze voorloper- deed er 23 minuten en 42 seconden over.

Ook niet onvermeld de tijd van Maurice, de voorloper van onze huidige voorzitter, hij liep een knappe tweede tijd, 25 minuten rond.

De snelste dame op de 5.5 was Eugenie, ze was al de eerste die de uitdaging aangegaan is maar heeft ook een tijd neergezet die daarna  niet meer verbeterd is, 33,23. Top! Joke zette een keurige tweede tijd neer, 33,50.

Zoals beloofd, er waren heuse prijzen te verdienen en deze gaan dan ook naar Joost en Eugenie, gefeliciteerd!

Nu zijn er ook lopers die naar wij weten zich mogelijk hadden kunnen meten met de snelste lopers  maar zich waarschijnlijk niet bewust zijn van hun eigen talent. De Warnsborncommissie heeft ook begrepen dat deze lopers, Wouter en Ellen,  zolang mogelijk wilden genieten van het prachtige parcours, geef ze eens ongelijk. De prestatie is er niet minder om. Die waardering voor het parcours moet beloond worden meent de Commissie en daarom krijgen Ellen en Wouter beiden een prijs.

Dan was er ook nog de mogelijkheid om de 11 km te lopen. Volgens de statuten en reglementen wordt een tijd over deze afstand slechts opgenomen als deze 11 km zonder onderbreking wordt afgelegd. Menig loper heeft 11 km gelopen maar was halverwege zo moe dat hij of zij is gaan uitrusten.

Slechts drie deelnemers hebben het wel aangedurfd meteen door te lopen. Dat moet beloond worden meent de Commissie. Hans Teunissen, Jellie van der Meer en Sanne Klein zullen allen, naast diep respect, een prijs ontvangen!

Dan zijn er onder alle deelnemers nog prijzen verloot. De penningmeester heeft zelf meegelopen en was zo onder de indruk van het parcours  (waar hij normaliter alleen komt om anderen de weg te wijzen)  dat hij een bijdrage wilde leveren aan de loterij.  Met als gevolg, u leest het goed...... zeven prijzen!

De prijzen zijn zonder toezicht van een notaris verloot. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De winnaars zijn: Maurice Lem, Marcel Houberg, Ad van Oirschot, Marc Spierenburg, Theo Lemmens, Rob Berendsen en Gerrie Overkamp

Alle prijswinnaars zullen persoonlijk benaderd worden.

Rest ons nog een ieder te bedanken voor de deelname, wij vonden het een feestje al hopen we dat volgend jaar geen enkel lid van Arnhemia meeloopt!

De complete lijst met uitslagen is ook beschikbaar.

De Warnsborncommissie

 

In 2020 was de 25e Warnsborncross zo ongeveer de laatste hardloopwedstrijd die nog door kon gaan voordat we met z'n allen in lockdown gingen. 

We hadden natuurlijk gehoopt dat we corona inmiddels achter ons hadden kunnen laten maar de realiteit is anders. In 2021 dus helaas geen Warnsborncross!

 

 

 

Mocht je de mooie route van de Warnsborncross (5,5 km, één rondje) zelf eens willen lopen of wandelen? Een overzicht van de route is hier te vinden, deze is ook als een GPX-bestand te downloaden zodat je deze kan inladen in een GPS-apparaat. Heb je liever een gewone routebeschrijving? Die kun je hier downloaden

Veel plezier en tot in 2022! 

Loopgroep Arnhemia Warnsborncross commissie

Subcategorieën