Zondag 8 maart is de Warnsborncross voor de 25e keer gelopen. De dag begon mooi, het was droog en het parcours lag er goed bij. Alle randvoorwaarden aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken.

De jeugd startte om half 11, gespannen kopjes aan de start en als een haas weg op de eerste meters. Mooi te zien dat deze jongens en meisjes het leuk vinden om hard te lopen, gestimuleerd door hun ouders die ook soms zelf een rondje meelopen. Lopen als een haas werd na afloop beloond met een chocolade paashaas voor iedere deelnemer.

De seniorenloop begon om 11 uur en was in meerdere opzichten bijzonder. De jubileumeditie was tevens een jubileum voor Ron Blom. Hij liep voor de 25e keer mee. Een bijzondere prestatie en voor ons een waardering voor onze loop. We hebben Ron daarvoor in het zonnetje gezet.

Bijzonder was ook de aankondiging vooraf dat er een aanval op het parcoursrecord van de 5,5 km werd gedaan. Youri Pessy, een pupil van trainer en loper Bram Som, wilde het parcoursrecord dat Bram Som in 2018 liep (18min 48sec) uit de boeken lopen. En dat is gelukt! Uiteindelijk bleef Youri Bram zelfs 10 seconden voor en eindigde hij in 18min 20sec.

Maar niet minder bijzonder was het doorzettingsvermogen van alle lopers om het uitdagende parcours te volbrengen in één, twee or drie rondes van 5,5 km. Ook speciaal dit jaar was dat de Warnsborncross dit keer werd gesponsord door PK Runningshop in Dodewaard. Zij stelden de prijzen voor de winnaars beschikbaar.

Tot slot is het fantastisch en bijzonder dat we veel waardering krijgen over het parcours en de goede organisatie. Dat stimuleert ons weer om er ook volgend jaar weer een mooie loop van te maken.

Dank aan alle lopers maar ook aan de vele vrijwilligers van onze Loopgroep en de vrijwilligers van Tennisvereniging Schaarsbergen die geholpen hebben om van deze jubileumeditie een succes te maken.